Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10
41
Naše včelařské akce / Re:Výuka včelaření
« Poslední příspěvek od Nikdo kdy Červen 26, 2013, 11:01:49 »
S tím počítám, že časem zkrystalizuje a tak jsem na med léta zvyklí a tak to chodí nakonec se vším v životě. Pro mě je med pastovaný nepřirozený a rozhodně nemá chuť čerstvého medu. Každopádně neděláte, tak neděláte.
42
Naše včelařské akce / Re:Výuka včelaření
« Poslední příspěvek od Kírtanananda dás kdy Červen 26, 2013, 10:54:52 »
Hare Krišna Nikdo, pokud Ti někdo nabízí tekutý med, který nezkrystalizuje, tak věz že tento produkt přeběhl teplotu 80 stupňů a ještě do něj jsou přidány různé "přísady ble ble", od barviv počínaje a nevím čím končí.

Osobně Ti mohu sdělit, že přirozená pastovitá tekutost medu je zachována pouze u pastovaného medu, kde jsou zachovány všechny léčivé látky téměř beze změn. Když med nepastuješ a necháš ho přirozeně zkrystalizovat ve sklenici, tak ho potom doluješ ven "majzlíkem", ale je to také způsob, jak ho uchovat nezměněný akorát když ho  chceš namazat na chleba, musí být ten chléb "trošku" starší.

Takže z výše popsaných důvodů je náš med pastovaný, měj se krásně služebně Kírtanananda dás.
43
Naše včelařské akce / Re:Výuka včelaření
« Poslední příspěvek od Nikdo kdy Červen 25, 2013, 21:08:28 »
Med máte stále jen pastovaný?  ???
44
Naše včelařské akce / Re:Výuka včelaření
« Poslední příspěvek od Kírtanananda dás kdy Červen 25, 2013, 12:37:03 »
Trocha inspirace z přírody:

"Minulou noc když jsem spal,
 
zdál se mi podivný sen,
 
že mám v srdci včelí roj,
 
a zlaté včely vytvářely,
 
bílé plástve a sladký med,
 
z mých starých chyb."


Antonio Machado.



45
Střetávání cest / Re:Indiánská civilizace
« Poslední příspěvek od Nikdo kdy Červen 10, 2013, 12:23:01 »


Další z povídání Atapany. Zajímavý vhled do indiánského myšlení, avšak osobně ho beru i s ale ...
46
Kršnova kuchyně / Re:Vitariánství
« Poslední příspěvek od Heduschka Ácha kdy Červen 09, 2013, 20:20:58 »
Hare Krišna přátelé, nabízím k zamyšlení či praktikování další možnost ke stravování, dobrou chuť...

Vitariánství je výživový směr založený na přijímání jen tepelně neupravených potravin. Nejčastěji pouze rostlinného původu, tedy zeleniny, ovoce, ořechů, semen a naklíčeného obilí. Někteří pijí mléko, pokud možno nepasterizované, tedy ne UHT a jedí přírodní mléčné výrobky, převážně z kozího, nebo ovčího mléka. To však spíše jen v období přechodu na čistě vitariánskou stravu. Často se vitariánsky stravují v teplém ročním období i nevitariáni.

Haribol Kírtanánando  :)
Můj případ, ani jsem si nelámala hlavu s nějakou přípravou. Umýt a ukousnout. Jako sladkost mlsám ledový salát :) Vitariánství dávno byla je a bude moje cesta...  Však od té doby co vás navštěvuji a poznávám kouzlo vaší Kršnovy kuchyně se musím hodně kontrolovat na váze  :D :D :D 
47
Kršnova kuchyně / Re:Hrdí vegani v podání úspěšných sportovců
« Poslední příspěvek od Heduschka Ácha kdy Červen 09, 2013, 19:59:25 »
www.vegan-fighter.com

Zdravím všechny duše. Loňského roku jsem sháněla pro známého vegetariána, bývalého sportovce, který trpěl silnými bolestmi kolenních kloubů nějakou pomoc.
Možná že neumím moc hledat, ale zde jsem kromě různých doporučovaných babských rad na výživu kloubů např. doporučeného rozmělněného sezamového semínka s vodou uspěla. Právě zde jsem našla i za uspokojivou cenu něco, co jsem hledala dlouho - Joint Complex. Komplexní kloubní výživa - kombinace účinných složek, rostlinných extraktů, vitamínů, minerálů a aminokyselin. Stačilo prý pro úlevu jen jedno balení a je ve vegan kvalitě  ;)

V kategorii SUPPLEMENTY je popis, v jaké kvalitě vyrábí jednotliví výrobci a to považuji za vysoce profesionální přístup. Jako bývalý sportovec v odvětví fitness hodnotím velmi kladně obrovské množství informací tak přehledně zpracované. E-shop funguje výborně.  :)
48
Kršnova kuchyně / Re:Hravý oběd
« Poslední příspěvek od Heduschka Ácha kdy Červen 09, 2013, 19:06:03 »
  8) Tak mne tak napadlo, z čeho bych si vyrobila kytaru, i když nevím nevím... Proti těmto profesionálům by mi šel možná nejlépe ten poslední takt a tou je ta příprava polévky.  :D

Upřímně ale obdivuji nádherný zvuk flétny z mrkve, smekám...
49
Pomocníci na cestě / Re:Učebnice sanskrtu
« Poslední příspěvek od Nikdo kdy Červen 08, 2013, 19:37:35 »
Zdravím, chyba lávky, na serveru levneucebnice.cz, kde nejvíce nakupuji já, protože před každým nákupem dělám konzultaci se serverem heureka.cz, mají tuto učebnici za 258 Kč.
50
Střetávání cest / Re:Moudra všelijaká
« Poslední příspěvek od Heduschka Ácha kdy Červen 08, 2013, 03:47:05 »
KONFLIKT JE JAKO SRÁŽKA HVĚZD

 ;) Možná to sem nepatří...
Nedá mi se nepodělit o moudro muže, kterého jsem vnímala úplně jinak. Při pohledu na něj, jsem se vždy jen smála, a to hodně... Vlastně asi každý, kdo viděl jeho grotesky. Pohnulo se mnou zjištění, co bylo hluboko skryto za tím humorem, co si vlastně doopravdy myslel... Kolik radosti v životě měl a kolik jí rozdal...


"Když jsem začal skutečně milovat sám sebe, dokázal jsem poznat, že psychická bolest a utrpení je pro mne jen varováním, abych nežil proti své vlastní pravdě. Dnes vím, že se tomu říká být pravdivý.
Když jsem začal skutečně milovat sám sebe, pochopil jsem, jak moc druhého zahanbuje, když mu vnucuji svá přání, ačkoli vím, že na to není vhodná doba, ani na to není ten člověk připravený, i kdybych tím dotyčným byl já sám. Dnes vím, že se tomu říká sebeúcta.
Když jsem začal skutečně milovat sám sebe, přestal jsem toužit po jiném životě a dokázal vidět, že všechno kolem mně je výzvou k růstu. Dnes vím, že se tomu říká zralost.
Když jsem začal skutečně milovat sám sebe, pochopil jsem, že vždycky a při každé příležitosti jsem ve správný čas na správném místě a že všechno, co se děje, je správné. Od té doby jsem mohl být klidný. Dnes vím, že se tomu říká vyrovnanost.
Když jsem začal milovat sám sebe, přestal jsem se okrádat o volný čas a dělat velkolepé plány do budoucna. Dnes dělám jen to, co mě baví a působí mi radost, co miluji a co potěší mé srdce, dělám to po svém a svým vlastním tempem. Dnes vím, že se tomu říká poctivost.
Když jsem začal skutečně milovat sám sebe, zbavil jsem se všeho, co pro mě nebylo zdravé. Jídla, lidí, věcí, situací, a především toho, co mě neustále stahovalo dolů, pryč ode mě samotného. Zpočátku jsem to nazýval zdravým egoismem. Dnes však vím, že to je sebeláska.
Když jsem začal skutečně milovat sám sebe, přestal jsem chtít mít vždycky pravdu.Tak jsem se méně často mýlil. Dnes vím, že se tomu říká být prostý.
Když jsem skutečně miloval sám sebe, nechtěl jsem už žít dál minulostí a starat se o svou budoucnost. Teď žiji už jen v tom okamžiku, kde se koná VŠECHNO. Tak dnes prožívám každý den a říkám tomu důkladnost.
Když jsem začal skutečně milovat sám sebe, uvědomil jsem si, že ze mě mé myšlení může dělat ubohého a chorého člověka. Když jsem však povolal na pomoc sílu svého srdce, dostal jsem rozum významného partnera. Tomu spojení říkám dnes moudrost srdce.
Nemusím se už obávat sporů, konfliktů a problémů se sebou samým a s ostatními, protože dokonce i hvězdy se spolu někdy srazí a vzniknou tak nové světy. Dnes vím, že to je život."

Charlie Chaplin, 16. dubna 1959
Stran: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10